İZMİR / TİRE - ŞEHİT MEHMET ORUÇ İMAM HATİP ORTAOKULU

Tem

2022 yılı Oku-Yorum Projesi kapsamında, Yunus Emre kitabı yazarı Meddah Yazar Yusuf DURU, okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.

Okulumuza Avrupa Kalite Etiketi

Tem

Okulumuz öğrencileri 2021 Yılı Liselere Giriş Sınavında (LGS) çok başarılı sonuçlara imza attı. Okulumuz LGS başarı ortalamasında Tire Ortaokulları arasında ve İzmir İmam Hatip Ortaokulları arasında birinci oldu. İzmir'de LGS puan sıralamasında ilk 10'da iki öğrencimiz yer aldı. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

R. U. L eTwinning projemizde 3 ayda 3 değerimizi farkındalık oluşturacak etkinliklerle işledik. Projemizin final ürününde öğrencilerimiz "Merhamet Dersi" hikayesini yazdılar. Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun da katıldığı yedi ortak okulla birlikte yüruttügümüz "Pandemide Ramazan Gelenekleri" projemizin öğrencileri, Ramazan Gelenekleri adlı e book hazırladılar ve seslendirdiler. Kitabımızda geçmişten bu güne Ramazan gelenekleri anlatılmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

May

eTwinning R.U.L proje ekibi anneler günü için çok özel bir çalışma yaptı. Farklı şehirlerden proje ortağı olan okulların öğrencilerinden oluşan karma takımlar yaptıkları çalışmaları e kitap olarak derlediler. 1. Takım İzmir - Tire Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni S. Betül MALKOÇ danışmanlığında çalışmalarını yürüterek  " Afrika'da Anne Olmak " temalı afişler,  animasyonlar, pazıllar hazırladı. Birçok web2 aracının kullanıldığı çalışmalar dünyanın tüm annelerine ithaf edildi.

May

eTwinning R.U.L. projesinin anneler günü özel çalışmasının 2. Takımı Isparta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Kısmet KOCAMAN önderliğinde "Mülteci Anne Olmak" teması ile yaptı. Yapılan çalışmalar sanal sergi olarak ve e kitap olarak paylaşıldı. Bu çalışmalara okulumuzdan 6/B sınıfı öğrencisi Zeynep KAYA da katkıda bulundu.

May

eTwinning R.U.L projesi anneler günü özel çalışması 3. Takımı Şanlıurfa Milli Irade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Havva UNTUÇ liderliğinde "Fakirlikle Mücadele Eden Anne" teması ile çalışmalar yaptı. Bu ekipte yer alan okulumuz 6/B sınıfı öğrencisi Fatmanur ANAÇ, yaptığı ürünler ile katkıda bulundu.

Ock

Yüzyüze eğitim ve özellikle uzaktan eğitim sürecinde güvenli ve bilinçli internet kullanımı konusunda hem öğrencilerimize hem de velilerimize eğitimler verdik.